LOCATION
Mercer Island, WA

CLIENT(S)
Private Residence

INVOLVEMENT
2014-2015

STATUS
Complete

A Mercer Island couple wanted to transform their yard from mushy lawn into a more usable, beach-like space. We added new concrete pads to connect the stairs to the waterfront complete with salvaged, cedar logs around a deconstructed wood-burning firepit, invigorating the space and creating a place to relax and entertain right on the water.

Closer to the house, an ipe deck built around a new Paloform gas firepit created a new outdoor room for enjoying endless summer evenings. LED landscape lighting completes the improvements.

CLIENT TESTIMONIAL

“We actually called Mark based on his previous Houzz projects, and we were not disappointed! He took our waterfront property from an unimaginative, hard-to-use yard to a beautiful, serene space where we can enjoy the outdoors in any weather! He listened to our unorganized ideas and turned them into a beautiful landscape we are looking forward to enjoying for years to come. And most importantly, he was fun to work with…his enthusiasm and knowledge are fantastic!”